Buscar un especialista en implantes cuando se viaja a otro país

Els implants dentals són aparells que s’encarreguen de reemplaçar una o diverses peces dentals o dents que han estat perdudes per diverses raons. Una mala higiene bucal, un accident, un cop són alguns dels motius pels quals una persona pot perdre un o diversos dents. Per això aquest tipus de dispositius són tan comuns i freqüents en l’àmbit de l’odontologia i segur que moltes de les persones que coneixes porten una o diverses pròtesis d’aquest tipus.

Estan fets de titani, un metall 100% acceptable per l’organisme humà. És difícil que es produeixi un rebuig, de manera que l’única raó seria que no s’hagi integrat en l’os de forma correcta, però el percentatge d’èxit és d’un 98%.

Hi ha diferents tipus de viatges: pot ser que estiguis fora de vacances durant una setmana o dues, però també hi ha les pràctiques a l’estranger o visites a familiars molt prolongades i que freguen els, per exemple, tres mesos d’estada. Això implica que a nivell de salut és possible que acabis necessitant acudir a algun metge si tens qualsevol problemes. En funció del país, per exemple, si és un de la Unió Europea o, en canvi, viatges als Estats Units, heu de tenir en compte que pot interessar contractar una assegurança per evitar qualsevol problema. De fet, si als Estats Units requereixen una operació d’urgència, la factura pot pujar molt i és possible que no puguis assumir els seus costos.

Si tens una emergència o urgència a la boca, és a dir, pateixes un accident que et provoca la pèrdua de la peça o diverses peces, és recomanable acudir a un centre d’urgències i informar-te de totes les opcions possibles. Potser et recomanin curar-lo i esperar procedir a la col·locació de la dent nou al teu país de tornada, o potser la gravetat del cop pot ser perjudicial per a la teva salut i llavors et recomanin operar, fer cirurgia o simplement col·locar-te un nou dent o dents en funció del que hagi succeït.

En tot cas la nostra recomanació sempre és acudir a centres especialitzats, no buscar l’opció més barata i informar-se el màxim possible. Si tens algun conegut o familiar a la zona, deixa-li que t’expliqui com està la situació de la sanitat actual i valora si et compensa procedir a l’operació o col·locació del nou dent al país estranger. També has de tenir en compte el postoperatori i totes les conseqüències, així que un cop recabes tota la informació, prenguis una decisió lògica i que posi a la teva salut sempre per davant.

Si la situació de la teva boca és delicada, planteja-t’ho abans de fer el viatge, i sempre et recomanem que visitis a un dentista o odontòleg, un expert en la boca que t’informarà perfectament de la teva situació, del perill que pot comportar viatjar en aquest estat i així podràs realitzar el viatge amb tota la tranquil·litat del món.